kaktus

Kaktus København

Kaktus København er Danmarks første konceptbutik for kaktus og sukkulenter. Hos Kaktus København har vi taget de eksotiske og skulpturelle planter og tilpasset dem en nordisk, minimalistisk stil. Vi vil vise, hvordan kaktussen er perfekt til at skabe en unik, grøn indretning i dit hjem. Udover kaktus og sukkulenter har vi også håndlavet keramik, kaktuskunst, hængekrukker og et udvalg af potter.

Du kan besøge Kaktus København i vores butik og showroom:

Jægersborggade 35, 2200 København N . Åbningstider:

Mandag - fredag 11-18 Lørdag 10-16

Kaktus København er startet af Maja Samsø Bastian, Gro Samsø Bastian og Cecilie Krawack. Skriv gerne til os og sig hej på info@kaktuskbh.dk

Dansk Avl

Vi samarbejder med et lille dansk gartneri, så alle vores kaktusser og sukkulenter er dansk avlede. De er blevet nusset om, mens de voksede op, og vi lærer dig meget gerne, hvordan du kan nusse videre om din kaktus derhjemme. Hvis du er på udkig efter en særlig kaktus, så kontakt os endelig.

kaktus

Sådan passer du din kaktus

Vanding

Kaktusser og sukkulenter visner ikke som andre planter, og det kan derfor være svært at vide, hvornår de har brug for vand og ekstra pleje. Kaktusser og sukkulenter har det bedst, hvis de får lov til at tørre ud mellem hver vanding. Det er derfor bedre at vande planten ordentligt igennem én gang om ugen, end at vande kaktussen lidt hver dag. Det afhænger blandt andet af kaktustype, rumtemperatur, pottestørrelse, årstid og jordart, hvor hurtigt din kaktus tørrer ud. Det er derfor en god ide løbende at holde øje med, hvor tørt eller fugtigt din kaktus har det og vande derefter. Især om vinteren (november til marts), hvor kaktussen går i dvale kan kaktusser og sukkulenter bedst lide at stå køligt uden at få for meget vand. Hvis du vander for lidt vil din kaktus holde op med at vokse. Hvis du vander for meget er der risiko for, at din kaktus flækker eller rådner.

Udendørs

I sommerhalvåret har kaktusser og sukkulenter det dejligt ude på terrassen, i et drivhus, i havestuen eller på en altan. Pas dog på at din kaktus ikke vælter i vinden eller bliver for våd, hvis der er tale om en regnfuld dansk sommer.

Lys

Kaktus og sukkulenter kommer fra områder med meget sol. Det er derfor vigtigt at give planterne meget lys. Planterne kan sagtens tåle at stå i en sydvendt vindueskarm eller en havestue. Især hvis du løbende sørger for, at der er god udluftning i rummet. Hvis du giver din plante for lidt lys vil den efterhånden blive tyndere og blegere. Hvis du giver din kaktus meget lys vil den blive kompakt og farverig.

Jord

Kaktusser og sukkulenter har godt af at stå i porøs jord. Det sikrer, at rødderne får luft og mindsker risikoen for at planten bliver ødelagt ved overvanding. For at få den optimale jord til din plante så bland pottemuld 1:1 med grus (eller groft sand). Tilsæt evt. lidt gødning til jorden. Det kan sagtens være almindelig tomatgødning. Din plante bør ompottes hvert 2-3 år – gerne i foråret, hvor planten er i vækst. Når du ompotter din plante, skal du vælge en potte som er 2-3 cm bredere end den tidligere, så din plante kan få lov til at vokse.

kaktus

Indret med Kaktus København

Den grønne indretningstrend er over os. Kaktus København hjælper din arbejdsplads, restaurant eller butik med at fremstå grøn og stilsikker vha. plantedesign.

Grøn indretning på arbejdspladsen er både smukt at se på, forbedrer indeklimaet og er med til at styrke jeres brand.

Vi varetager alle opgaver ud fra din virksomheds ideer og behov. Vi kan enten komme ud og lave et total-plantedesign eller levere en smuk kaktus-kasse der lynhurtigt og let gør kontoret grønt og levende. Derudover er det muligt at leje vores planter til events, konferencer, fotoshoot mm., og vi er altid behjælpelige med forslag til styling og kunstneriske planteinstallationer. Kaktus København-teamet: Maja Samsø Bastian er uddannet Retail Designer og skaber innovative rumdesigns og indretningsløsninger. Cecilie Krawack er uddannet byplanlægger og styrer kreative processer med sikker hånd. Gro er uddannet sociolog og holder styr på finanserne og det administrative. Foto : Oscar Haumann / Zevegaf.

Vi tilbyder

Specialdesignede planteløsninger

Skab et unikt kontormiljø eller butiksdesign med grøn indretning. I får professionel vejledning om plantesorter og et skræddersyet plantedesign baseret på jeres ønsker og behov. Vi leverer planterne direkte til jeres arbejdsplads og styler dem, så de skaber synergier med den eksisterende indretning. Vedligehold og løbende opdatering af plantesorter kan tilvælges. Kaktus-kasser Den nemme og hurtige løsning til din arbejdsplads eller butik.


Kaktus-kassen

indeholder de smukkeste kaktusser som kun kræver minimalt vedligehold. Vi udvælger og styler i flotte krukker, så de passer til dine ønsker:

Den lille kasse består af 12 mindre kaktusser i lerpotter. Pris 1450 kr. ex moms Den store kasse består af 8 mindre + 3 mellemstore kaktusser og en gulvkaktus. Pris 3000 kr. ex moms.

Event / leje

Sving forbi os på Jægersborggade og udvælg de sejeste planter til fotoshootet, konferencen eller firmaeventen. Lejen udgør 20% af kaktussens pris, og du skal selv sørge for transport og aflevere planterne tilbage i god behold efter max 3 dage. Smid os en mail på info@kaktuskbh.dk eller giv os et kald på 2341 5918 – vi glæder os til at høre mere om jeres ideer og behov.

kaktus

Vi har leveret kaktusser til :

NOMA - Henrik Vibskov - Mads Nørgaard - Samsøe Samsøe Alternativet - KEA - Barburitto - Kræftens Bekæmpelse Relæ - Eldorado - Musling - Naked - PlayType - ClearChannel Kristina Dam Studio - Rainmaking Loft - Great Work Bobo Choses - Reform - Skuespilhuset - Dansk Arkitektur Center Zenz Organic Hair - South and Sons - VESS showroom - 23 Blue Taco - SOS Børnebyerne - Genitor - Kimoli Gl. Strand Kunst forening - Det Kongelige Danske Kunstakademi

kaktus